CityRiders

Sikkert hjem

CityRiders er en (desværre nu hedengangen) service for bilister med for meget alkohol i blodet. Ring efter en CityRider, der ankommer på sin egen sammenklappelige scooter - pakker den sammen i dit bagagerum og kører dig sikkert hjem. Så har du bilen i garagen efter en våd aften i byen - uden at risikere promillekørsel. Simpelt, smart og sexet.

Konvers udviklede og eksekverede konceptet og drev virksomheden i et år før den måtte dreje nøglen om. Interessen var stor, men det var en større opgave end først antaget at lancere en spritny service på det danske marked - og omsætte interessen til salg. Lige inden vi startede mistede vi et stort sponsorat, som ellers var i hus - det betød, at det samlede markedsføringsbudget i virksomhedens levetid var under 20.000 kr. Det var ikke nok til at få budskabet bredt nok ud.

Bump på vejen

Inden vi overhovedet kunne komme i gang med at køre folk hjem var vi igennem et større arbejde med at få myndighederne til at give os tilladelse til at gå i gang. Problemet var, at al "erhvervsmæssig persontransport" i Danmark er reguleret i Taxiloven. Og Taxiloven definerer en række krav til chauffører og til bilen, som skal være i orden. Det kunne vi ikke leve op til fordi vi jo kørte i kundens egen bil, og ikke en taxi. Så vi faldt ned i et juridisk tomrum. Men efter mere end et års tovtrækkeri (og en minister, der blev interviewet om sagen på DR1), lykkedes det endelig at få de nødvendige tilladelser. Du kan se indslaget fra DR1 her:

Mikroanpartshavere

At CityRiders var et splinternyt koncept i Danmark var tydeligt ud fra mediernes interesse, der ikke alene fæstnede sig ved det faktum, at vi havde svært ved at få de nødvendige tilladelser, men også ved vores måde at rejse kapital på. Vi etablerede virksomheden med 75 mikroanpartshavere, der tegnede anparter via Facebook på helt ned til 1.000 kr. Du kan se lidt mere om det i dette indslag fra TV2 Lorry:

Lige nu hviler konceptet. Men vi håber meget på at se det realiseret på et tidspunkt - af os eller andre. Det må tiden vise.

www.cityriders.dk