HAVET på Food Festival

Stemningsbillede fra HAVET på Food Festival 2013

Baggrund:

I 2012 var Aarhus for første gang vært for den største forbrugerrettede madbegivenhed i Danmark nogensinde, nemlig Food Festival 2012. Konvers var i den sammenhæng ansvarlig for at planlægge og eksekvere det store HAV-område på festivalen. Food Festival er en fejring af de gode råvarer, den høje kvalitet, den dygtige forarbejdning, bæredygtigheden og de store spiseoplevelser.

Mål:

For Konvers, der står for HAV-området på Food Festival, er det målet at skabe en blå oplevelsespark, der giver gæsterne nye indsigter i de hvordan det blå Danmark fungerer. Alt fra de store spørgsmål, fx hvordan man opdrætter fisk, til de mindre af slagsen (hvordan får jeg min krabbe til at bevæge sig i et krabbevæddeløb). Dette kombineret med fantastiske spiseoplevelser og en stemning, der ikke forlader kroppen igen i et godt stykke tid.

Indhold/beskrivelse:

HAV-området har blandt andet budt på "Brygmanns Fiskolarie", hvor Martin Brygmann lavede fiskemad sammen med de aktører, der befolkede det maritime område. "Den Blå Farm"  var navnet på en samlet platform for aquakultur-branchen i Danmark, der viste hvordan man i dag kan producere fisk i farme - uden at gå på kompromis med kvalitet eller bæredygtighed. Som en del af Den Blå Farm udviklede Konvers en fælles folder, der præsenterede branchen under ét. "Verdens Bedste Sildemad" var et samarbejde mellem 3 aktører om at præsentere en sildemad, der kunne slå fødderne væk under enhver. Tangworkshops, østersbar, forskningsskibe, kystfiskeri og mange, mange andre perler fra det blå element har være til stede i HAVET under Konvers' overordnede planlægning og kvalitetssikring.

Kunde/partnere:

Konvers fungerer på Food Festival som underleverandører til FOOD (Food Organisation of Denmark). Vi arbejder tæt sammen med store og små aktører i fiskebranchen om at skabe fantastiske oplevelser i HAVET, herunder Danmarks Fiskeriforening, Dansk Aquakultur, lokale fiskehandlere i Aarhus og et hav af blå produktions- og forarbejdningsvirksomheder.

Resultater:

Mere end 20.000 personer besøger hvert år HAVET på Food Festival, og i de tilfredshedsundersøgelser, der udarbejdes som afslutning på festivalen, kommer HAVET ud med de højeste ratings. 

I 2012 afholdt Konvers på Food Festival de Nordiske Mesterskaber i Fisk og Skaldyr med deltagelse af fiskehandlere fra de nordiske lande