Glastronomi

Baggrund:

Glastronomi ("Skov. Sten. Glas.") var et arrangement, som Konvers udviklede til glasmuseet Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg i 2013. Frederiksberg Kommune havde ikke tidligere været involveret i den store årlige madfestival i København "Copenhagen Cooking", og nu skulle det ske med et brag.

Mål:

Man ønskede sig et arrangement, der kunne iscenesætte Cisternerne under Søndermarken og samtidig hægte sig på festivalens overordnede tema om social dining og årets festivalfoto, som var en pastiche over Krøyers Hip-Hip-Hurra.

Indhold/beskrivelse:

Glastronomi var en blanding af glas og gastronomi med en stærk oplevelsesdimension. Sammen med Mette Martinussen udviklede Konvers en fortælling, der iscenesatte Søndermarken og Cisternerne med reference til Orfeus-myten. En stor installation med lys, lyd, skuespillere og dansere indtog i en uge det grønne græs og de dystre katakomber. I underverdenen blev der opstillet en glasovn, hvor danske og svenske glaspustere i forklædning arbejdede med det levende glas. Alt service var designet og håndlavet kun til dette ene arrangement af glasdesigner Nina Nørgaard. Menuen var udviklet af Mads Refslund, der kom til København fra ACME i New York for sammen med chef Simon Tønsager at stå for den gastronomiske afvikling. 

Kunde/partnere:

Ud over Glasmuseet Cisternerne var begivenheden støttet af Frederiksberg Kommune Kultur og Fritidsudvalget, Copenhagen Cooking og Food (Food Organisation of Denmark).

Mål/resultater:

Arrangementet fik massiv omtalt i danske og internationale blogs om mad og turisme, og var det store emne i mange af hovedstadens medier (herunder som hovedindslag i Lorry 19:30 onsdag d. 21. august). Berlingske bragte flere artikler om arrangementet og P1 bragte en længere indslag. Fyens Stiftstidende fortalte om Glastronomi på et fuldt opslag. I alt blev der registreret ca. 50 medieklip. 220 mennesker oplevede middagsarrangementerne, mens ca. det dobbelte antal deltog i en light-udgave om dagen.

Gæsterne blev budt velkommen med et glas og en barok danseperformance i Søndermarkens springvand

Hovedmåltidet blev indtaget på det grønne græs midt i Søndermarken mens mørket langsomt faldt på

Mads Refslund stod for den gastronomiske del af arrangementet, der blev afviklet fra en køkkenvogn i parken

Alt service var af glas og designet kun til denne begivenhed af glasdesigner Nina Nørgaard i tæt samarbejde med kokkene 

Efter hovedmåltidet blev gæsterne ledt ned i de underjordiske cisterner - underverdenen - hvor ild, flydende glas og smagsoplevelser lurede i mørket  

Aftenen sluttede med en dessert i mørket under træerne med levende lys og sang