Nordens Kaviar

Flyer for Nordens Kaviar 2013, sæsonfejring af stenbiderrogn

Baggrund:

Stenbiderrogn er en ægte sæsonspise fra de kolde nordiske have. I det allertidligste forår dukker de første stenbidere op i de jyske fjorde, hvor de gyder deres eftertragtede rogn. 

Mål:

At skabe opmærksomhed omkring stenbiderrogn som råvare ved at stille helt skarpt på dens kvaliteter og placere den i nye kontekster. Desuden at iscenesætte en række møder mellem forbrugeren og stenbiderrognen med uventede og skarpt vinklede fortællinger.

Indhold/beskrivelse:

Konvers har afholdt den landsdækkende festival Nordens Kaviar siden 2012. Eksempler på arrangementer: Rogn Rally (fælles cykeltur til en håndfuld københavnske restauranter med signaturretter med stenbiderrogn), tema-gourmetmiddage på udvalgte toprestauranter, Pink Dinner (middag og afterparty på Nationalmuseet med stenbiderrogn som tema og live optrædender af Hannah Schneider, Lulu Rouge, Jean von Baden og Vinnie Who).

Kunde/partnere: 

Nordens Kaviar optræder som signaturbegivenhed i vinterudgaven af Copenhagen Cooking (WonderCool). Partnere på festivalen er fx 2 Gange Om Ugen, Danmarks Fiskehandlere, FOOD (Food Organisation of Denmark) og den finaniseres delvist af midler fra EU.

Resultater:

Festivalen har indtil videre genereret langt over 100 medieklip i ind- og udland med dækning af bl.a. P4, Gastro, Spiseliv, Politiken, Copenhagen FOOD, Fiskeritidende, Smag & Behag, AOK, The Times, Vejle Amts Folkeblad, MetroXPress og en lang række danske og udenlandske blogs.

Opskrifthæfte fra Nordens Kaviar 2014 - uddelt via fiskehandlere i hele landet