Sporbarhed

Eksempel på skærm fra det nye sporbarhedssystem til landets fiskehandlere

Baggrund:

De nye EU-krav til formidling af sporbarhed på fisk skaber en helt ny virkelighed for de små fiske-detailhandlende. Al fisk landet i Danmark skal kunne spores fra fiskedisken og helt tilbage til den fiskekutter, der har fanget fisken, og alle de led, den har været igennem for at nå frem til fiskebutikken. Det kan kun lade sig gøre, hvis der er styr på data og på de systemer, der skal omsætte data til viden i den enkelte fiskebutik.

Mål:

Målet med projektet var at skabe et skærmbaseret formidlingssystem til landets fiskehandlere, hvor de lovpligtige sporbarhedsdata automatisk blev oplyst, og hvor fiskehandleren kunne krydre med anden værdiskabende kommunikation. 

Indhold/beskrivelse:

Systemet gør det muligt for den enkelte fiskehandler at opsætte en skærm i sin butik med internetadgang, og få streamet sporbarhedsdata direkte til sin butik. I processen bliver data omformet til forbrugerrettet viden i en form, der er spiselig og interessant. De fiskehandlere, der har tid, lyst og kompetence til det, kan tilpasse skærmshowet, så det 100 % er tilpasset butikkens profil, og man kan selv lægge film, billeder, opskrifter, tilbud osv. ind i systemet.

Kunde/partnere:

Danmarks Fiskehandlere, Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd, COOP.