VILD MAD Festival

VILD MAD er en udløber af foreningen MAD, der blev startet af chef René Redzepi i 2011 for at levere nye perspektiver på, hvordan madens professionelle kan skabe en bedre verden gennem deres virke. Ved at åbne døren til den spiselige, vilde natur og gøre det mindre uoverskueligt for ganske almindelige mennesker at høste vilde råvarer under åben himmel er det håbet, at VILD MAD kan være med til at genskabe forbindelser til naturen, der er gået tabt - og at etablere en ny forståelse og respekt for naturen og dens værdier.

VILD MAD Festival var en fejring af den vilde, spiselige natur på Amager Fælled for alle interesserede. Dagen bød på sankeruter og vilde madoplevelser fra en perlerække af formidlere, ildsjæle og kokke, der gav hvert deres bud på, hvordan naturen skal indtages med munden. 

Festivalen var bygget op omkring en festivalplads i en lysning i buskadset midt på Amager Fælled. På festivalpladsen kunne gæsterne købe mad og drikke og lære om vilde, spiselige råvarer i aktivitetsteltene. Fra pladsen gik tre afmærkede ruter ud i landskabet: Gennem skoven, på åbent land og nær vand. Langs ruterne poppede spiselige oplevelser op - fra matcha på vilde kirsebær til hybenis. Dagen sluttede med en stor middag under Knippelsbro, hvor nomas køkkenhold serverede en vild menu for 200 gæster. 

På festivalen blev der ude i de tre sankelandskaber afholdt workshops for gæsterne.

Download programmet for VILD MAD Festival: VM_Handout_23_08_Dansk.pdf

Fotos af Christoffer Rosenfeldt. Grafisk design af Tombola KBH.

De deltog på festivalen: Byhøst, Matt Orlando (Amass), Rasmus Kofoed (Geranium), Jakob Mielcke (Mielcke & Hurtigkarl), Karlos Ponte (Taller), Mark Lundgaard (Kong Hans Kælder), Philipp Inreiter (Slurp Ramen), Hija de Sanchez, Søren Krogh (S T O R K), Balderdash, Blüme, Café Europa, Lidkøb, Ruby, Rosforth & Rosforth, noma, Prolog Kaffe, Roddie Sloan, Miles Irving, Anita Dietz, Søren Espersen (Kulturlandskab.dk), Vildt, Zenia Samlersen, Æblerov, Rødder, Kristin H. R. Nielsen (Håndpluk - NO), Sasu Laukkonen, Adam Aamann, Naturvejlederforeningen, Nordic Food Lab, Thomas Laursen (Wild Fooding), Cykelkokken, Bryggens Børne- & Ungdomscenter, Max Honningvin, Friluftsrådet, 108, Barr, Haver til Maver, Smag for Livet, Supertusch og NaTur i Byen. Desuden VILD MAD-formidlere fra hele landet: Marianne Mark, Lars Borch, Bjarke Birkeland, Katrine Lewinsky Moestrup, Thomas Larsen Schmidt, Susanne Rosenild, Finn Lillethorup, Karen Stevnbak Andersen, Kristoffer Schou, Thomas Guldbæk, Johnny Skjoldborg Krog, Nils Ørum og Sam Sørensen. Endelig var der masser af hjælp at hente fra Mikkeller, Njordsö, Trine Hahnemann (Hahnemanns Køkken), Bornholms Mosteri, Den Klodsede Bjørn, Hernö Gin, Kyro Destillery, Kølster, Melzer Soda Co., Empirical Spirits, Jacob & Jakob Ice Cream, Postevand, Vi Er Akvavit, Tim Wendelboe og Skotlander.